2019.01.24
четвъртък
06:15
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Копривщица отбелязаха Богоявление

В Копривщица отбелязаха Богоявление

Копривщенци отбелязаха Богоявление с традиционното за празника хвърляне на кръста във водите на река Тополница.

Рано сутринте на 6 януари в църквата „Успение на Пресвета Богородица“ беше отслужена Света Богоявленска литургия. След това литийно шествие от миряни се отправи към реката, където беше извършено освещаване на водата. Шествието беше посрещнато на площад „Любен Каравелов“ от кмета на общината Генчо Герданов, който поздрави с празника събралото се множество. Отец Богомил Читалов освети водата и хвърли кръста във водите на реката.

Тази година здравето и късметът ще бъдат постоянни спътници на Нешо Йовков, който извади кръста от ледените води. Под звуците на Дунавско хоро, изпълнени от училищния духов оркестър, се изви традиционното хоро.

Отец Богомил поръси всички за здраве и благополучие и спази вековната традиция да посети всеки дом и да благослови. Всяка копривщенска къща посрещна и младежите, благословени да извадят кръста тази година. 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-01-08 16:51
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"