2019.03.22
петък
10:28
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Копривщица отбелязаха Освобождението с възстановка

В Копривщица отбелязаха Освобождението с възстановка

На трети март историческият площад „20 април“ в Копривщица беше сцена на пресъздаване на епизоди от Освобождението на Копривщица. Инициативата е на клуб „Традиция“. Членовете на клуба от Копривщица и членове на гостуващите клубове от Клисура, Карлово и други селища от района се строиха и приеха  поздрава на кмета на общината Генчо Герданов. В краткото си слово Герданов отбеляза значението на тази дата за възстановяване на българската държава  и връщането й на картата на Европа. Той честити празника на гражданите и гостите на града. Светлана Мухова – служител на Дирекция на музеите, припомни на присъстващите исторически факти около датата и приноса на копривщенци за Освобождението.

Бяха положени венци и цветя от различни институции в памет на загиналите за Освобождението на България. Децата от образователните институции в града изнесоха рецитал.

Последва пресъздаване на събитията от преди 140 години.

Честванията продължиха с концерт на самодейните състави от Копривщица  към читалище „Хаджи Ненчо Палавеев“. Те изнесоха богата  музикална програма. Гайдарският състав от гр. Карлово изпълни стари копривщенски хороводни мелодии. Под звуците на гайдите присъстващите на площада се насладиха на българските ритми, а Георги Доросиев, председател на комисията по култура и образование,  поведе хорото с българския трибагреник.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-03-05 16:46
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"