2019.01.23
сряда
15:10
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Копривщица отбелязаха Свети Дух

В Копривщица отбелязаха Свети Дух

За поредна година, на християнския празник Свети Дух, едно от оброчищата в Копривщица събра жители на празничен курбан и водосвет.

Празникът се отбелязва в понеделника след Петдесетница, когато се почита слизането на Светия Дух над апостолите и даруването им с Божествената му благодат. Светият Дух обогатява човека с духовни дарове и плодове, се казва в Евангелието на Матей. Празникат е известен още с името Русаля. В народните поверия се казва, че от този ден започва т. нар. Русалска седмица, когато нечистите и зли сили излизат сред хората.

Отец Богомил освети водата и курбана, дар от семейството на Пенка и Иван Орашъкови и техни приятели. Множеството миряни се поклониха смирено и раздадоха обредните ястия за здраве и благослов.

Тази година оброчището бе обновено с нов навес - дарение от родолюбиви копривщенци.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-05-30 16:46
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"