2019.02.21
четвъртък
13:45
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Копривщица откриха картинна изложба

В Копривщица откриха картинна изложба

В галерия „Палавееви къщи“ в Копривщица беше открита изложба с картини на Анатолий Станкулов. Инициативата е на Дирекция на музеите.

Авторът на платната е роден в Русе и има самостоятелни изложби в Киев, Вашингтон, Ню Йорк, Париж, Белград, Пекин, София и др. Негови платна са собственост на частни и държавни колекции из целия свят. Освен изключителен живописец, Станкулов е и карикатурист. Художникът е признат за класик от артистично-литературния кръг "Мусоргски под лозината". Организирал е благотворителна разпродажба на картините си, за да осигури подаръци и малко радост на сирийските деца-бежанци в България. Художникът е член на Съюза на българските художници и Европейската федерация на карикатуристите. В Копривщица художникът се представя с 22 платна на тема „България, която обичаме“. Ценителите на живописта ще имат удоволствието да се радват на картините до 29 юли.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-06-29 19:45
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"