2019.09.18
сряда
16:51
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Копривщица представиха изложба на Елена Каблешкова

В Копривщица представиха изложба на Елена Каблешкова

В Копривщица беше представена малка част от творчеството на Елена Каблешкова. Организатор на събитието беше Дирекция на музеите. Елена Каблешкова е родом от Пловдив и е бивша възпитаничка на Художествената гимназия в София. Тя напуска живота и художествената сцена на 42 години. Сбирката от творби на даровитата авторка е предоставена от сестра й - Райна Каблешкова. Семейството на художничката дари една от картините на Дирекция на музеите. Изложбата включва различни техники на изобразяване - графика, живопис и смесена. Голяма част от изложените картини са автопортрети на художничката.

Гостите и жителите на града ще имат възможността да се докоснат до художник с чувствителна същност, интелигентност и размах, поразителен за възрастта й.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-07-31 16:04
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"