2019.02.21
четвъртък
13:24
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Копривщица разкриват социално предприятие

В Копривщица разкриват социално предприятие

Община Копривщица стартира изпълнението на проект „Развитие на социалното предприемачество в община Копривщица“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Общата стойност на проекта е близо 200 хил. лв.

Проектът трябва да бъде завършен в края на следващата 2019 година.

Целта на проекта е осигуряване на заетост и подкрепа за социалното включване на представители на уязвимите групи от община Копривщица.

Предвижда се в сградата на първото класно училище в България - “Св. Св. Кирил и Методий” или “Живия музей”, да бъде разкрито социално предприятие. Ще бъде извършен ремонт на част от помещенията, които ще бъдат оборудвани с техника и обзавеждане. Планира се разкриване на три работилници - тъкачна, шивашка и работилница за дървообработване. Там ще се произвеждат рекламни и традиционни за общината сувенири: копривщенски черги, пътеки, китеници, покривки, пана, народни носии, рекламни тениски и торбички, дървени сувенири с копривщенски мотиви и др. Същите ще бъдат предлагани за продажба, а приходите ще бъдат реинвестирани в предприятието.

С този проект ще се осигури заетост за период от 12 месеца на 11 лица в неравностойно положение на пазара на труда.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-07-04 15:53
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"