2019.03.22
петък
09:50
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Мирково гониха злото с кукери

В Мирково гониха злото с кукери

На 18 февруари, в центъра на Мирково се събраха малки и големи за отбелязването на празника Сирница. За поредна година в селото се проведе традиционният кукерски фестивал, който имаше и конкурсен характер.

Празникът събра голямо множество от хора – жители и гости на Мирково. Кметът на общината Цветанка Йотина по стара традиция даде прошка и поиска такава. Тя поздрави присъстващите за съпричастността към тази мирковска традиция. Кметът поднесе цветя на Цонка Маринкова за приноса й в опазването на местните традиции. Йотина дари и парична сума за кукерския клуб в Мирково.

Пред публиката дефилираха множество малки и големи участници в индивидуални и групови изяви. Те събираха множество аплодисменти от публиката за оригиналността и всеотдайността си при изработката на костюмите. Най-атрактивни бяха изпълненията на танцов клуб „Мирковско хоро“ и кукерите от кукерския клуб „Мирково”.

Най-атрактивните участници, оценени от специалното жури, получиха парични награди, осигурени от общината.

Празникът продължи с изпълнения на мирковската духова музика и традиционния огън за Сирни Заговезни.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-02-20 16:34
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"