2019.01.24
четвъртък
07:26
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Мирково почетоха летеца Неделчо Бончев

В Мирково почетоха летеца Неделчо Бончев

На 20 юни вечерта в центъра на с. Мирково беше отбелязана 100-годишнината от рождението на летеца поручик Неделчо Бончев, родом от Мирково. Организатори на събитието бяха Българската авиационна организация и община Мирково, със съдействието на Министерството на отбраната, ВВС на Република България, Съюза на ветераните от войните и с финансовата подкрепа на „Геотехмин” и „Елаците Мед”. Събитието уважиха народни представители, кметове на съседни общини, общински съветници, родственици на Неделчо Бончев, множество жители и гости на Мирково и района.

Честването започна с концерт на Гвардейския представителен духов оркестър и продължи с изпълнения на квартет „Армейска песен” към Ансамбъла на въоръжените сили. Беше запален възпоменателен огън в чест на Неделчо Бончев. В речта си кметът на община Мирково Цветанка Йотина заяви своята почит към героите, загинали на Родината.

Официалните гости произнесоха слова по повод годишнината и разкази за подвига на Неделчо Бончев.

С литературно-музикална програма се включиха и ученици от основно училище „Георги Бенковски“ с. Мирково. В честването взеха участие представители на регионален клуб „Поп Недельо” с. Мирково към Национално дружество „Традиция“.

В знак на признателност, пред паметната плоча на летеца, бяха поднесени венци и цветя. Честването завърши със заря.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2017-06-22 16:11
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"