2019.01.23
сряда
15:13
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Мирково събират средства за Мони

В Мирково събират средства за Мони

На 30 март танцьорите от танцов клуб „Мирковско хоро” организираха благотворителен концерт-спектакъл в подкрепа на Мони. Събитието беше под надслов "Надежда за един от нас" и се състоя в салона на читалище „Христо Ботев” в Мирково.

Симеон Хрисков е на 34 г. от с. Мирково. Семеен, баща на шестмесечен син.

Мони, както го наричат всички, е дългогодишен самодеец и танцьор в Шопски ансамбъл - гр. Елин Пелин. Вследствие на болест е с ампутиран крак. Нуждае се от допълнително лечение в чужбина и поставяне на протеза.

В негова подкрепа пяха, свириха и танцуваха множество състави от района и страната. Салонът на читалището едва побра желаещите да помогнат.

В тричасовата програма взеха участие танцов клуб „Мирковско хоро”, Кукерски клуб - с. Мирково, децата от детска градина „Дора Габе”, ученици от ОУ „Георги Бенковски”, изпълнителките Габи Юрукова, Михаела Щъркова, Тодор и Ивайла Цачеви, Невелина Сараджова и детска вокална група „Средногорски звън”, регионален клуб „Поп Недельо”, детски танцов състав „Светлина” към читалището в с. Душанци, дудучарските и певчески състави и самодейци към читалище „Надежда” - с. Чавдар, Мажоретен състав при читалището в с. Мирково, колегите на Мони от Шопски ансамбъл - гр.Елин Пелин и камерен състав от Национален фолклорен ансамбъл "Българе”.

В края на спектакъла представител на семейството на Мони благодари сърдечно за подкрепата и на участници, и на публика. Беше съобщено, че от вечерта на концерта от билети и дарения в кутии са събрани повече от 8500 лв. Общата сума от кампанията ще бъде съобщена след приключването й.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-04-02 17:20
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"