2019.05.22
сряда
02:34
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Мирково стартира неделно училище

В Мирково стартира неделно училище

По съвместна инициатива на община Мирково и църковното настоятелство в селото в лицето на Тодор Цачев се проведе първият урок в неделното училище.

Припомняме, че през миналата седмица беше организирана среща с родители във връзка с организирането на неделното училище. Идеята възникна още в края на миналата година и беше подкрепена от Негово високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил. Заниманията започнаха на 17 февруари в специално изградената за целта постройка към храм „Свети великомъченик Димитрий Солунски” в Мирково. Преподавателят Тодор Цачев, член на църковното настоятелство, започна уроците с беседа за Земята и планетите, за сътворението на света, за създаването на човека. В занятията той ще се придържа към специална учебна програма по дисциплината Вероучение. Класът на Цачев започна с малко ученици, но интерес са проявили много родители и деца, така че в следващите занимания посещаемостта следва да се увеличи.

В близко бъдеще от общината ще осигурят и учебни материали – учебници, помагала, пособия за рисуване и други.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-02-18 16:39
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"