2019.01.23
сряда
15:09
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Пирдоп почетоха паметта на Морфова

В Пирдоп почетоха паметта на Морфова

На 1 юни в Пирдоп почетоха паметта на оперната певица Христина Морфова. Пред бюст-паметника на известната оперна прима при източния вход на гр. Пирдоп се събраха ръководството и служители от администрацията на община Пирдоп, където се състоя честването.

Иван Иванов, д-р и.н. припомни малко известни факти за живота и творческия път на голямата певица. Морфова, която е била приемана с голямо възхищение в чужбина, е оценена подобаващо в България едва след трагичната й смърт. Примата загива в автомобилна катастрофа край гр. Пирдоп през 1936 година. Паметникът в нейна чест е поставен през 1957 година.

Кметът на община Пирдоп Ангел Геров и председателят на ОбС-Пирдоп Мария Шентова поднесоха венец от името на община Пирдоп. Паметта на Христина Морфова беше почетена с аплодисменти.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-06-04 16:09
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"