В Пирдоп празнуваха Деня на родилната помощ

 

Със специално тържество в Пирдоп беше отбелязан Деня на родилната помощ или Бабинден. След отлагането му заради грипната епидемия, в петъчната вечер – на 3 февруари, в местен ресторант се състоя тържеството. Присъстваха домакините – кметът на община Пирдоп Ангел Геров, кметът на кметство Душанци Златка Кънева и общински служители. Гости на тържеството бяха акушер-гинекологът д-р Петя Хвалабогова, педиатърът д-р Джабарска и медицинската сестра Мария Халкова.

Тържествената вечер започна с мил поздрав на малчуганите от детска градина „Пека и Карло Чоконяни” с ръководители Мария Червенкова и Красимира Сараджова. Децата изпълниха рецитал, посветен на майките и бабите и пяха тематични песни.

Специални поздрави за празника получиха медицинските специалисти. От името на присъстващите майки, поздрави и благодарности към доктор Хвалабогова и всички, помагащи за появата на новия живот, поднесе младата майка Марияна Бръмбева. Тя извърши и ритуала по измиване на ръцете на лекаря с пожелание за здраве, дълголетие и всеотдайност в работата още дълги години. Хвалабогова от своя страна нарече за здраве, повече бебета и лесно раждане. Кметът на общината Ангел Геров поздрави младите майки и медицинските специалисти.

/поздравление Геров/

Доктор Хвалабогова благодари:

/приветствие Хвалабогова/

Кметът Геров поднесе специални комплименти на медиците и специалистите. Последва поднасяне на подаръците за новородените 72 бебета през 2022 година, от които 39 момичета и 33 момчета. Присъстващите майки получиха специалните комплименти за своите рожби лично от кмета. Геров поднесе сребърни подкови за спомен и детски книжки с пожелание за здраве и още повече бебета през следващите години. По стара българска традиция, всички присъстващи опитаха питка с мед и сол.

Тържествената вечер продължи с наздравици и почерпка.

 

Публикувана на: 2023-02-06
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"