В Пирдоп се изграждат специални места за контейнери

 

Община Пирдоп изпълнява проект по изграждането на бетонови площадки за поставяне на контейнери за смет и разделно събиране на отпадъци. Това съобщи кметът на общината Ангел Геров пред местните медии в рамките на регулярна среща.

Изграждат се площадки, където да бъдат поставени съдовете за смет и където да се събират зелените отпадъци. Геров разказа повече за етапа на проекта.

Ангел Геров – кмет на община Пирдоп: «Вече се появиха няколко – 17 бетонови площадки, на които в момента започна изграждането на огради, където ще бъдат ситуирани контейнерите за разделно събиране. Проектът върви. Имаме известно забавяне за компостерите.»

Кметът Геров изрази съжаление, че по обективни причини доставката на компостерите за зелени отпадъци се е забавила.

Ангел Геров – кмет на община Пирдоп: «Бяхме си поставили за задача доставката да бъде края на май – началото на юни най-късно, да бъдат доставени, за да могат да бъдат раздадени на хората в активния сезон, когато има зелени отпадъци хората да могат да ги ползват. Обективни причини наложиха забавянето и този сезон ще го изпуснем, за което много ни е яд. Не можем да го променим. Иначе, проектът си върви.»

По думите на кмета проектът се изпълнява и през следващия активен сезон ще бъде факт.

 

Публикувана на: 2021-07-21
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"