2019.01.23
сряда
15:15
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Пирдоп се поклониха пред паметта на Ботев

В Пирдоп се поклониха пред паметта на Ботев

С поклонение, отдаване на почести  и полагане на венци и цветя, в Пирдоп бе отбелязана 142-рата годишнина от гибелта на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

Тази година за първи път поклонението и възпоменателният митинг-заря се проведоха в Начално училище „Тодор Влайков". Присъстваха ръководството на общината и служители, представители на клуб „Традиция", ученици от учебните заведения в града, множество граждани. Командващ тържествената проверка беше Дончо Мрънков - председател на регионален клуб „Традиция" - гр. Копривщица. Представителният духов оркестър при СУ „Любен Каравелов" - гр. Копривщица, изпълни празнични маршове. 

Пирдопският смесен битов хор изпълни няколко възрожденски песни.

Прозвуча и стихотворението "Новото гробище над Сливница", в изпълнение на Станислава  Василева от СУ "Саво Савов".

Кметът на община Пирдоп Ангел Геров прие почетния строй на представителните отряди. Той се обърна към присъстващите с тържествено слово, посветено на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

В тържествената вечер прозвучаха имената на безсмъртните герои. С едноминутно мълчание и падане на колене беше почетена паметта на загиналите. В тяхна памет бяха поднесени венци и цветя пред паметника на пирдопските опълченци в двора на училището.

Честването завърши с тържествена заря.

По-рано през деня ръководството на община Пирдоп и граждани положиха цветя и пред паметната плоча на Ботевия четник Димитър Ночев. На място бяха припомнени факти около неговия живот и дело.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-06-05 18:38
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"