2018.12.14
петък
00:15
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Пирдоп ще експериментират с отпадъците

В Пирдоп ще експериментират с отпадъците

В Пирдоп ще експериментират със  събирането на битовите отпадъци с цел тяхното намаляване. Това съобщи кметът на община Пирдоп Ангел Геров по време на общественото обсъждане на бюджета на общината за 2018 година.

Както вече стана ясно, след заработването на регионалното депо за ТБО в Златица, общините в региона трябва да заплащат такси както за извозването и депонирането на отпадъците, така и държавни такси. Всички те са определени на тон отпадъци. За да се намали количеството отпадъци и съответният размер на таксите, ръководството на община Пирдоп планира да проведе експеримент в един от кварталите на града, който, ако се окаже успешен, ще бъде въведен в цялата община.

В най-скоро време на жителите от кв. Бузола в Пирдоп ще бъдат раздадени цветни чували, в които да събират битовите си отпадъци от хартия и пластмаса. Когато чувалите се напълнят, гражданите ще ги оставят до контейнерите за смет, а специализиран превоз ще ги събира паралелно с кофите за смет. Събраните хартиени и пластмасови отпадъци ще се предават на специализирани фирми, като така се очаква да намалее обемът и теглото на битовите отпадъци, които се извозват на сметището в Златица. Ако това стане, община Пирдоп ще плаща по-високите цени за по-малки количества, което пък ще допринесе за малко по-ниска ставка на таксата за битови отпадъци, които плащат гражданите.

Кметът Ангел Геров сподели, че ако експериментът в кв. Бузола на Пирдоп се окаже успешен, то същият ще бъде въведен в цялата община.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-01-12 15:17
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"