В СУ Пирдоп отбелязаха деня на доброволеца

2018-12-05 16:05
 

В навечерието на Деня на доброволеца – 5 декември, в СУ „Саво Савов” се състоя мероприятие, посветено на датата.

Проявата в гимназиалното училище се състоя в часа на класа сред учениците от пети до седми клас като израз на признателност към всички доброволци отдали безвъзмездни време и енергия през годината.

Събитието беше открито от преподавателя Росица Чернева. Тя приветства всички и даде думата на своите ученици. Петокласничката Камелия Лещарова изпълни стихотворението „Доброта“. Шестокласниците представиха драматизация по приказката „Дванадесетте месеца“. Учениците разказаха за победата на доброто над злото и за удовлетворението от това да правиш добро без да искаш нищо в замяна. Програмата завърши със стихотворението „Надежда“ в изпълнение на петокласничката Димитринка Атанасова. Гост на проявата беше библиотекарят Захаринка Бодурова. Тя поздрави младите доброволци и техните съученици. Тя разказа за доброволческата организация към библиотеката на пирдопското читалище и нейната работа през петте години от съществуването ѝ. Бодурова използва възможността да връчи подаръци и специални грамоти - „Рицар на добрата воля”, на участниците в организацията като започна от тримата най-дейни – Петя Шопова, Мадлен Петрова и Димитър Филипов. Още десетки младежи станаха рицари на добрата воля. За такива бяха провъзгласени преподавателят Чернева и директорът на училището Цвятко Четьов.

Доброволецът Петя Шопова разказа за дейността на летния клуб „Рицари на дъгата”, който беше част от инициативите на доброволческата организация.

В края на часа Бодурова и Чернева приканиха всички желаещи да се присъединят към доброволците и да работят за добри каузи.

 

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Научно-популярен филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Научно-популярен филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"