2019.07.16
вторник
00:54
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В СУ Пирдоп отбелязаха деня на доброволеца

В СУ Пирдоп отбелязаха деня на доброволеца

В навечерието на Деня на доброволеца – 5 декември, в СУ „Саво Савов” се състоя мероприятие, посветено на датата.

Проявата в гимназиалното училище се състоя в часа на класа сред учениците от пети до седми клас като израз на признателност към всички доброволци отдали безвъзмездни време и енергия през годината.

Събитието беше открито от преподавателя Росица Чернева. Тя приветства всички и даде думата на своите ученици. Петокласничката Камелия Лещарова изпълни стихотворението „Доброта“. Шестокласниците представиха драматизация по приказката „Дванадесетте месеца“. Учениците разказаха за победата на доброто над злото и за удовлетворението от това да правиш добро без да искаш нищо в замяна. Програмата завърши със стихотворението „Надежда“ в изпълнение на петокласничката Димитринка Атанасова. Гост на проявата беше библиотекарят Захаринка Бодурова. Тя поздрави младите доброволци и техните съученици. Тя разказа за доброволческата организация към библиотеката на пирдопското читалище и нейната работа през петте години от съществуването ѝ. Бодурова използва възможността да връчи подаръци и специални грамоти - „Рицар на добрата воля”, на участниците в организацията като започна от тримата най-дейни – Петя Шопова, Мадлен Петрова и Димитър Филипов. Още десетки младежи станаха рицари на добрата воля. За такива бяха провъзгласени преподавателят Чернева и директорът на училището Цвятко Четьов.

Доброволецът Петя Шопова разказа за дейността на летния клуб „Рицари на дъгата”, който беше част от инициативите на доброволческата организация.

В края на часа Бодурова и Чернева приканиха всички желаещи да се присъединят към доброволците и да работят за добри каузи.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-12-05 16:05
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"