2019.01.23
сряда
15:11
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В СУ Пирдоп разясниха кампанията по прием на ученици

В СУ Пирдоп разясниха кампанията по прием на ученици

В СУ „Саво Савов” – Пирдоп, се проведе Ден на отворени врати за разясняване на кампанията по прием на ученици след седми клас. В музикалната зала на училището се събраха множество настоящи и бъдещи ученици в училището и техните родители, преподаватели.

Събитието се превърна в тържество, в което учениците представиха своите таланти в музикалното, танцовото и театралното изкуство, както и знания по английски език. Седмокласниците представиха театрализация на „Хвърчащата класна стая”, а певците от вокалната група и танцьорите от танцовата формация към училището представиха музикално-танцов спектакъл. Умения във владеенето на чужди езици показаха ученици от пети до седми клас.

На срещата бяха разяснени начина на кандидатстване в гимназията, необходимите документи и сроковете на кампанията. Преподавателят по информационни технологии Донка Чардакова даде подробности около специалността. Стана ясно, че от миналата година специалността „Компютърен график” е със статут на професия. Професията ще се придобива след изучаването на няколко специални предмета, като общообразователните дисциплини също ще бъдат силно застъпени. Ще се изучава засилено и английски език. След завършване на 12 клас младите хора ще могат веднага да упражняват професията си или ще имат възможност да продължат обучението си във реномирани висши учебни заведения.

Директорът Цвятко Четьов приветства присъстващите и увери, че училището продължава добрите традиции в образованието. Присъстващите имаха възможността да разгледат материалната база на училището.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-06-01 16:50
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"