2019.03.22
петък
09:50
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В СУ Пирдоп се проведе кръг от състезанието Spelling Bee

В СУ Пирдоп се проведе кръг от състезанието Spelling Bee

На 28 февруари в СУ „Саво Савов” се проведе училищният кръг от Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Състезаваха се ученици от 5-и до 7-ми клас. Журито беше в състав Янка Захариева-Колева, Радостина Лам, Станка Георгиева и Миглена Джежова.

Победител в училищния кръг в СУ „Саво Савов“ - Пирдоп стана Стефания Нинова, а нейна подгласничка стана Надя Нинова - и двете от VIА клас.

Припомняме, че тази година Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се провежда за осма поредна година в България. Надпреварата е насочена към ученици до 14 години и/или до 7 клас от всички общински, държавни и частни общообразователни училища в страната. Участниците спелуват, т.е произнасят, различни думи буква по буква.

Подготовката и участието в състезанието стимулира интереса на учениците към английския език, помага им да подобрят правописа и да обогатят речниковия си запас от английски думи, изгражда умения за състезателност и постоянство и дава възможност за допълнителна изява.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-03-01 17:06
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"