2019.03.22
петък
09:51
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В СУ Златица проведоха открит урок

В СУ Златица проведоха открит урок

На 23 февруари в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ - Златица се проведе открит урок по информационни технологии на тема “Статистическа обработка на данни с програмата MS Excel“.

Гости на събитието бяха старши експертът по математика в РУО-София регион Добрина Банова, учители по информационни технологии в гимназиален етап от Елин Пелин, Горна Малина и региона на Средногорието. Целта на урока беше да покаже как учениците от 10-и клас се подготвят за национално външно оценяване на дигиталните компетентности чрез решаване на задачи в платформата Moodle. Облачната технология създава на  учениците условия за работа, подобни на изпита – лимит за време, възможности за качване и сваляне на файлове. Учениците показаха, че се чувстват комфортно при работа „в облака“, притежават много добри  умения за работа с офис-пакета на Microsoft и впечатлиха присъстващите с мотивацията си за добро представяне.

Под ръководството на своята учителка –Даниела Самарджиева, те анализираха данните от предоставената им в „облака“ таблица. След като създадоха инфографики и направиха изводи, те изпратиха своя отчет в платформата за оценка. Решението гостите да бъдат сред учениците  и да имат възможност пряко да наблюдават работата им и да комуникират с тях, повлия благоприятно ефективността на урока.

В края на часа г-жа Банова благодари на учениците и на г-жа Самарджиева за отличното представяне.    

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-02-27 16:57
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"