2019.01.24
четвъртък
06:01
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Златица отбелязаха Освобождението

В Златица отбелязаха Освобождението

В Златица бяха отбелязани 140 години от Освобождението на града от турско робство. По традиция, отбелязването започна с шествие от площада на Златица до паметника в чест на руските освободители. В шествието се включиха граждани, няколко общински съветника, служители от Общинската администрация и членове на местния клуб „Традиция“. Те бяха предвождани от Марчинг-бенда към СУ „Св.Паисий Хилендарски“.

Пред паметника-кръст беше изнесена кратка тематична програма, а кметът на община Златица Магдалена Иванова направи обръщение към присъстващите. Паметта на загиналите беше почетена с едноминутно мълчание и падане на колене, след което бяха положени венци и цветя.

Членове от клуб „Традиция“ произведоха възпоменателни изстрели.

Тържественото шествие продължи към паметника на солдат Никифор край с. Църквище. Венци и цветя бяха поднесени от името на община Златица.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-01-02 17:54
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"