2018.09.21
петък
22:21
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Вандали запалиха контейнери в Пирдоп

Вандали запалиха контейнери в Пирдоп

Тази нощ горяха съдове за смет в Пирдоп. Около 22:30 часа полиция и пожарна са се отзовали на сигнал за горящ контейнер за смет до източната ограда на църквата „Св.Успение Богородично“. Половин час след като горящият контейнер е бил загасен, пламва съседният контейнер и отново администрация и пожарна са повикани да го гасят. По думите на кмета подпалването на двата контейнера е умишлен акт на вандали. Ангел Геров припомни, че вече са откраднати 3 броя от поставените метални контейнери за пепел и сгур. Той се оплака, че с подобни вандалски действия срещу общинско имущество се саботират усилията на общината за опазване на чистотата в града.

Ангел Геров: „Вчера на обяд беше запален един контейнер на центъра на града умишлено и вечерта в 22:30 часа до църквата първо беше запален един контейнер. Пожарна, полиция и служители на общинска администрация веднага се отзовават и контейнерът се загасява. След 15 минути се запалва вторият контейнер. Това е абсолютно умишлено деяние... Не знам защо е това нещо, какви са им мотивите да го вършат, но така няма да се случи. И ние ще затегнем следенето, ще имаме и мобилни екипи, които ще работят и извънработно време, в тъмната част на денонощието, ще обикалят града. Полицията е уведомена също. Заедно с полицията ще извършваме обходи и лицата, които бъдат установени, че нарушават тези правила, повреждат общинско имущество, крадат (защото контейнерите за пепел са откраднати) ще бъдат най-строго санкционирани. Ще бъде уведомена и прокуратурата. Трябва да се сложи ред в този град!... Всеки знае, че тези съдове за смет се закупуват със събираната такса смет и това нещо ще рефлектира върху всички граждани... Призивът ми е към жителите на Община Пирдоп заедно да опазваме имуществото и да съблюдаваме чистотата в нашия град!”

Кметът Ангел Геров заяви, че общината ще предприеме още по-драстични мерки срещу нарушителите, като се поставят множество мобилни камери за видеонаблюдение, които ще се местят изненадващо на различни места в града. Заснетите и заловени нарушители ще получават солени глоби и ще бъдат предавани на полиция и прокуратура.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2017-10-11 15:58
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"