2019.07.16
вторник
01:13
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Възрастен мъж стана жертва на измама

Възрастен мъж стана жертва на измама

80-годишен мъж от Златица е станал жертва на телефонна измама. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР-София.

На 2 декември 80-годишен жител на Златица, пребиваващ в с. Карлиево, съобщил в полицията, че малко преди обяд предния ден е бил заблуден по телефона от непознат мъж, представил се за „комисар от полицията“ и съдейства за залавянето на телефонни измамници. Изпълнявайки инструкциите на мнимия полицай, възрастният мъж взел такси до Пирдоп, където пуснал в контейнер за смет сумата от 5350 лева и две спестовни книжки, увити в плик. По случая е образувано досъдебно производство.

ОДМВР-София отново алармира, че полицията не търси финансово съдействие от гражданите. Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама.

При получаването на подобно обаждане незабавно потърсете контакт с Вашите близки, сигнализирайте на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР, съобщете на кмета или на полицейския инспектор от района Ви.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-12-06 16:19
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"