2019.08.25
неделя
02:05
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Ягуари кръстосваха из Златица

Ягуари кръстосваха из Златица

Най-новият модел на Ягуар, електрическият Ай-Пейс, беше представен за фотосесия в Златица. Организираният тест-драйв за медии стартира в София и пристигна специално в града. Сред журналистите бяха колеги от „Ауто Билд“, „Топ Гиър“, „Офроуд“, специализирани сайтове, списания и други медии, свързани с автомобилите. Шестте луксозни електрически машини се подредиха на ул.“Родопи“ пред фотоволтаичната централа на фирма „Еклипт“, където пред журналистите беше разкрита връзката между производството на зелена енергия и екологичния електромобил.

На място Мирослав Георгиев, собственик на малката електроцентрала, разказа  подробности за производството на зелена енергия в България и впечатленията му от шофирането на електромобила. Ай-Пейс на Ягуар е 100-процентов луксозен електрически кросовър с два електромотора по 150 кВт всеки. Машината може да измине до 480 км. с едно зареждане на батериите. Те са литиево-йонни акумулатори с капацитет от 90 кВтч. Машината е с тегло от 2,1 тона, мощност от 400 конски сили, достига 100 км/ч за 4,8 сек и има ограничител на максималната скорост.

Тестовата обикалка на екологичните возила продължи към Панагюрище.     

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-06-12 16:45
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"