2018.12.14
петък
00:27
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
ЮЗДП извърши проверки на противоерозионни съоръжения

ЮЗДП извърши проверки на противоерозионни съоръжения

Проверки на 114 изградени технико-укрепителни съоръжения, предпазващи горските територии от наводнения и свлачища, извърши Югозападното държавно предприятие през изминалата година.

13 от противоерозионните съоръжения са с нарушена цялост и за да продължат да изпълняват ефективно функциите си, се нуждаят от основен ремонт, показват резултатите от проверките. Затова приоритетно в инвестиционната програма на ЮЗДП за 2018 г. ще бъдат заложени средства за тяхното проектиране и пълно възстановяване. Баражите, които ще бъдат основно ремонтирани, са изградени в поройни водосбори в районите на държавните горски стопанства в Белово, Брезник, Елин Пелин, Места, Рилски манастир и Първомай.

73 от съществуващите съоръжения са почистени от растителност със собствени работници, а при други 11 това предстои да бъде направено. Седем от обходените баражи се нуждаят от текущ ремонт, а 9 са изпълнили предназначението си, показват още констатациите на проверяващите.

Предвидено е и проектиране и строителство на ново съоръжение в поройния водосбор „Студената река“ в землището на с. Долна Рибница, на територията на „ДГС Първомай”.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-01-11 16:16
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"