2019.08.25
неделя
00:51
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Закриха «Влайкови дни 2015»

Закриха «Влайкови дни 2015»

На 24-ти май, в Деня на славянската писменост и култура бяха тържествено закрити «Влайкови дни 2015» в Пирдоп. На площада в центъра на града се събраха множество жители и гости на общината за организирания концерт. Гости на празника бяха зам.-областният управител Емил Атанасов и председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов. От името на община Пирдоп пред паметника на Влайков бяха поднесени цветя. По традиция поводът беше изпълзван за връчване на 4-тата Национална литературна награда «Тодор Влайков», която беше връчена на издателя, писателя, публициста и критика Иван Гранитски. Журналистката и писателка Валерия Велева представи г-н Гранитски и направи сравнение между него и Тодор Влайков. Г-н Гранитски прие наградата от кмета г-н Цанов и благодари за оказаната чест.

Както всяка година, така и тази беше провъзгласено името на съвременната дядова Славчова унука – Райка. По решение на общината тази година лице на «Влайкови дни» станаха и двете номинирани момичета. Тържествено двете Райки, Галина Николова и Павела Златанова, се окичиха с огърлицата -  символ на Влайковите празници.

Тържеството по закриване на културните празници на Пирдоп продължи със спектакъл на фолклорен ансамбъл «Елика». 

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2015-05-25 15:49
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"