2019.01.24
четвъртък
07:27
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Запазва се такса смет за жителите на Челопеч

Запазва се такса смет за жителите на Челопеч

На 28 декември Общински съвет-Челопеч проведе последното си редовно заседание за тази година. В дневния ред бяха залегнали точки за план-сметката от планираните приходи и предвидените разходи от такса битови отпадъци и размера на таксата за 2018 година.

Кметът на община Челопеч Алекси Кесяков даде разяснения по темата. Стана ясно, че предложението е да се направят някои промени във формирането на таксата от отделните компоненти. Като цяло, таксата за битови отпадъци за жителите на Челопеч няма да се промени и през следващата година размерът й ще остане в същия диапазон. Промените в някои компоненти обаче ще доведат до увеличение на общата такса за собственици на имоти в селото, които не живеят постоянно там. Кметът се мотивира за подобно предложение с това, че тези собственици ползват услугите на общината по чистота на териториите. Досега тези собственици не са плащали достатъчно, което е дискриминационно по отношение на постоянните жители на Челопеч. Съветниците на Челопеч приеха още увеличение на таксата смет за фирмите. От 7.4 промила същата се вдига на 9 промила през 2018 година.

Съветниците на Челопеч взеха и други решения. Пълен запис от заседанието може да гледате на 30 декември, събота, от 17:00 часа по „Средногорие Медия” или на интернет платформата на медията.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2017-12-29 16:18
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"