Днес – 4 август, с кратка церемония по първа копка в Антон започнаха мащабни инфраструктурни проекти. На улица „Джемина“ се събраха кметът на общината Андрей Симов, ръководство и представители на изпълнителите на обектите, служители в общинска администрация и медии за откриването на седем строителни площадки за ремонт на улиците „Топола“, „Шипка“, „Дружба“, „Цар Симеон“, „Ал.Стамболийски“, „В. Боримечков“ и „Джемина“.

Симав и представители на изпълнителя направиха символична първа копка на обекта и разбиха бутилка шампанско в строителната машина за успешна и безаварийна работа.

По стара традиция присъстващите бяха почерпени с питка и мед.

Кметът Симов сподели, че започва ремонт с асфалтиране и тротоари на общо 15 улици в селото - седемте улици, които ще бъдат ремонтирани по програма „Развитие на селските райони“, други шест улици ще бъдат реконструирани със средства от общинския бюджет и още две други улици ще бъдат ремонтирани със средства от Министерски съвет. Пак със средства от Министерски съвет предстои реконструкцията и цялостното обновяване на площадното пространство в Антон, които ще също ще започне съвсем скоро. Скоро ще бъде подменена и последната останала стара част от водопроводната мрежа на Антон, с което ще бъде завършен водопроводния цикъл на селото.

Кметът Симов изказа благодарности на едрия бизнес в района, в лицето на Група Геотехмин и свързани с нея дружества за безвъзмездната подкрепа за реализирането на проектите като предоставянето на инертни материали на стойност около 100 хил.лв. Симов благодари и на съгражданите си за търпението през последните години и месеци за реализирането на всички инфраструктурни проекти.

 

Публикувана на: 2022-08-04
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"