Днес почитаме Светите Константин и Елена

 

На днешния 21 май Православната църква почита светите равноапостоли Константин и Елена.

По традиция, на едноименния параклис край Мирково отбелязаха празника. Събитието беше организирано от църковното настоятелство при храм „Свети великомъченик Димитър” – село Мирково и община Мирково.

Присъстваха кметът на община Мирково Цветанка Йотина, представители на ръководството на „Елаците-Мед”, служители от предприятието, граждани и медии. Специално по повода Негово преосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, съвместно с местните свещеници, отслужи тържествена Света литургия. Митрополитът припомни на вярващите историята и делата на свети Константин Велики, поздрави с празника и пожела здраве и вяра в Бога. Присъстващите имаха възможност да запалят свещ за здраве и благополучие и да се помолят в храма. Те получиха и осветената нафора.

Така присъстващите отбелязаха последния пролетен празник за общината.

Публикувана на: 2020-05-21
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"