В Антон беше закрита програма BASE

 

На 16 септември, в големия салон на читалище „Христо Ботев” в Антон, се състоя официалното закриване на програма BASE "Бизнес академия за стартиращи предприемачи”. Петото издание на академията, по инициатива на Сдружение „Индустриален клъстер Средногорие”, беше в партньорство с община Антон, община Чавдар и едрия бизнес в района, съвместно с фондация „Америка за България”.

В продължение на 12 седмици 24 средногорци, с помощта на лектори, повишаваха своите знания, умения и мотивация за стартиране и развитие на собствен бизнес. На събитието по закриването присъстваха изпълнителният директор на клъстера Николай Минков, Десислава Чалъмова - директор „Бизнес развитие“, кметовете на общините Антон и Чавдар – съответно Андрей Симов и Григор Даулов, представители на партньорите по проекта. Бяха представени 9 бизнес проекта на млади предприемачи от района. Те защитиха проектите си пред компетентно жури в състав Надя Захариева, Цветанка Караиванова и Станимира Георгиева, което отсъди и присъди награди на най-добрите.

Идеите на участниците се простираха от мобилно приложение, образователно ателие за деца, масажно студио, през арт работилничка, вила за гости, изграждане на малки къщи, до цех за преработка на билки и пермакултурна ферма.

Журито класира на първо място  Петър Мутафов от с. Мирково с идеята за изграждане на малки къщи от типа „Активен дом“.

Второто място бе присъдено на Любка Тодорова от гр. Пирдоп с нейната арт работилничка „Handmade with… Love”.

Третото бе поделено между двама местни участници – Мария Томева от с. Чавдар с пермакултурна ферма и най-младият участник – 15-годишния Благой Симандов от Антон, с неговото мобилно приложение, което има за цел да помогне на учениците да учат по-интересно, интерактивно и ефективно. Кметът на Антон Андрей Симов сподели, че с лични средства дава стипендия от 1000 лв. на  Благой Симандов, а Григор Даулов ще подкрепи проект на територията на община Чавдар.

Всички участници бяха поздравени за мотивацията и проявената смелост и получиха сертификати. Специални благодарности бяха отправени лекторите за отделеното време и положените усилия.

Публикувана на: 2020-09-17
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 17:50 - Научно-популярен филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"